Blog: keuzes, keuzes, keuzes...

Gaan jullie trouwen? Van harte gefeliciteerd! Er zal naast heel veel geluk ook een hoop op jullie af gekomen zijn. Er zijn zoveel verschillende artikelen en afbeeldingen te vinden over je trouwjurk, make-up, kapsel, de locatie, de laatste trends, de uitnodigingen, de muziek en dan heb je natuurlijk ook nog alle goedbedoelde tips en adviezen van de mensen om jullie heen. Help! Waar moeten jullie beginnen met keuzes maken? In deze blog helpen we jullie een beetje op weg.

1. Brainstorm met je aanstaande
Voordat je je volledig laat meeslepen met alle mogelijkheden die het internet je biedt, is het aan te raden eerst met je verloofde te bespreken wat jullie wensen zijn. Het moet jullie (ja jullie, niet alleen jouw ;-)) droomdag worden, niet die van een ander. Neem hier de tijd voor, leg de telefoons en tablets weg, pak pen en papier en schrijf alles op wat in jullie opkomt. Hoe ziet jullie favoriete dagindeling eruit? Willen jullie een thema? Willen jullie een bepaalde kleur laten terugkomen? Willen jullie het klein houden of juist groots? Willen jullie buiten of binnen trouwen? Schijf alles op wat jullie bedenken. Het hoeft nog niet meteen definitief te worden, alles mag gezegd worden bij deze eerste brainstorm.

2. Vervolg van de brainstorm
Laat de brainstorm even voor wat hij is en kijk er een paar dagen later nog eens naar. Wellicht worden er wat dingen weggestreept of juist wat punten toegevoegd. Zitten er ideeën bij waar één van jullie dolenthousiast van wordt, maar die de ander echt verschrikkelijk vindt? Streep die dan weg. Het is belangrijk dat jullie allebei blij worden van de ideeën die nu op jullie lijst staan. Probeer je nog niet te laten verleiden door op internet te gaan spieken. Om bij jullie puurste droomdag te blijven, is het heel fijn om als basis brainstorm eerst jullie eigen gedachtes te gebruiken.

3. Moodboard
Maak een moodboard van de ideeën die op jullie lijstje staan. Knip en plak erop los (digitaal of op papier) en laat alle ideeën terugkomen door ze op een groot vel of in een document te plakken. Zit je op een site die boordevol leuke ideeën staat? Laat je niet verleiden en zoek alleen op de woorden die jullie hebben opgeschreven, zodat jullie het dichtste bij jullie oorspronkelijke ideale dag blijven. 

4. Inspiratiebronnen
Nu het moodboard af is en jullie eerste wensen duidelijk zijn, is het internet en zijn tijdschriften juist van harte welkom om verdere ideeën op te doen. Ongetwijfeld bekend: Pinterest. Een heerlijke besteding om je ideeën verder uit te werken en concreter te maken. Tik de trefwoorden van jullie brainstorm of moodboard in en pin erop los. Ook zijn er vele trouwsites te vinden waar je inspiratie kan opdoen. Jullie komen waarschijnlijk prachtige ideeën tegen, maar zien misschien ook al wat creaties waar jullie niet zo blij van worden. Komen jullie iets tegen waar jullie enthousiaster van worden dan hetgeen wat op jullie moodboard of brainstorm lijstje staat? Vervang dit dan. Trek ook voor deze stap wat tijd uit. Het hoeft niet in één dag af, ga er op jullie volgende vrije tijd moment lekker mee verder, net zo lang tot jullie helemaal tevreden zijn met jullie moodboard. 

5. Bezoek trouwlocaties
Nu jullie al wat ideeën hebben opgedaan hoe jullie droomdag eruit gaat zien, is het aan te raden om locaties te gaan bezoeken. Bezoek altijd meerdere locaties, zodat je op meerdere plekken de sfeer kan proeven en inspiratie op kan doen. De eventmanagers van de locaties kunnen jullie ongetwijfeld mooie foto’s laten zien van eerdere bruiloften, jullie tips geven en meedenken met jullie ideeën. Grote kans dat jullie na het rondje locaties bezoeken jullie dag nog concreter voor jullie zien.

6. Beurs
Voor de één een must, voor de ander een drama: het bezoeken van een beurs. Je houdt ervan of niet. Zo niet, laat je dan vooral niet overhalen wel te gaan. Houd je wel van wat rondslenteren en ideeën opdoen? Ga vooral! Er staan allerlei stands die jullie van informatie en ideeën kunnen voorzien. Verdiep je vooraf wel even in welke beurs je wil bezoeken. Er zijn er namelijk ontzettend veel en niet alle beurzen zullen jullie qua smaak en leveranciers aanspreken.

7. Boek een afspraak met Buro Alles!
We laten onszelf natuurlijk niet buiten beschouwing ;-). Willen jullie wat tips over jullie dagindeling of kunnen jullie geen leuke leverancier vinden voor de decoratie of lopen jullie vast op een bepaald punt? Wij komen graag helpen. We zijn niet alleen voor een totale bruiloft of als ceremoniemeesters in te zetten, maar kunnen ook een middagje met jullie afspreken om jullie van wat adviezen te voorzien.

8. Blijf bij jullie zelf
We willen het nog een keer benadrukken: blijf bij jullie zelf. Het moet jullie dag worden om nooit te vergeten, niet die van je (schoon)moeder, collega of oudtante. Vindt een ander het maar niets wat jullie bedacht hebben? Dat is dan jammer, dan moet diegene zelf maar gaan trouwen..!

Succes!


Oeps!

Oeps! Wij zijn goed in het organiseren van herinneringen, maar niet zo goed in het bijhouden van onze site. Dat gaan we vanaf nu beter doen!


Lego op de IJsbaan!

Buro Alles gaat geen uitdaging uit de weg, zo ook niet bij het verzoek van een jarige job om een Legofeestje te organiseren op een ijsbaan! Een heel sfeervolle, tijdelijke ijsbaan in het park van het dorp werd de perfecte locatie.

Op een woensdagmiddag na school kon het feestje beginnen met zelfgemaakte Legocakejes, limonade en het uitpakken van de cadeautjes. Uiteraard was de feesttafel helemaal in Legostijl. Daarna snel het ijs op, want het was nog zo lekker rustig, het leek wel exclusief voor dit feestje! Toen de vermoeidheid begon toe te slaan werd het de hoogste tijd om binnen even op te warmen met een Legokleurplaat en een heerlijke pannenkoek! Daarna weer energie voor 10, dus schatzoeken maar in het park. Deze bleek goed verstopt en de inhoud een daverend succes…voor alle kinderen zat er een zakje Lego in de kist en Legosnoepjes. Snel weer gezellig naar binnen om met elkaar te bouwen voordat de kinderen opgehaald werden door hun ouders. Weer een verjaardagswens vervuld en zo origineel bedacht door deze 6-jarige!

   


Fijne Feestdagen!


Sinterklaasje, kom maar binnen met uw knecht!

Afgelopen zaterdag was het feest! We organiseerden een Sinterklaasfeest voor alle kindjes uit Baarn.

Een moeder van één van de kinderen verteld:
"Terwijl alle Pieten nog druk zijn met het opruimen van alle rommel die ze uit het Grote Pietenhuis hebben meegenomen, zit Sinterklaas op de Stoomboot na te genieten van alle bijzondere bezoeken die hij de afgelopen weken heeft afgelegd. Zo ook weer naar de Speeltuin in Baarn waar kinderen met hun pappa’s en mamma’s vol spanning de Sint en zijn pieten stonden op te wachten. Er is gezongen, geknutseld, gespeeld, gesnoept, er waren cadeautjes en de Sint had een vriendelijk woordje klaar voor iedereen. Wat een feest, iedereen heeft genoten, goed georganiseerd Buro Alles! Altijd jammer dat we de Sint en zijn pieten weer moesten uitzwaaien, maar volgend jaar doen wij dit zeker nog eens!"

  


Wij organiseren herinneringen

Gelegenheid • Evenement • Happening

Babyborrel

Babyborrel

Erg populair bij onze Zuiderburen en nu ook in opkomst in Nederland. De perfecte gelegenheid om familie, vrienden en collega's op hetzelfde moment uit te nodigen om jullie pasgeboren kindje voor te stellen. Eerst in alle rust genieten van de kraamtijd, wennen aan de nieuwe thuis situatie en daardoor veel tijd en energie besparen vanwege weinig kraambezoek aan huis. Ook leuk om zo kersverse broertjes, zusjes, opa's en/of oma's in een speciaal daglicht te zetten. 

Baby Gender Reveal Party

Wil je op een feestlijke manier het geslacht van jullie baby bekend maken? Bij een Baby Gender Reveal Party onthul je aan je familie en / of vrienden op een originele manier of jullie een meisje of jongetje krijgen.

Babyshower

Een babyshower is een feestje voor de aanstaande moeder. Een middagje gezelligheid met haar naaste vriendinnen en familieleden. Overigens kan dit ook voor de aanstaande vaders georganiseerd worden..!

 

 

Bruiloft

Voorbereidingen van een Bruiloft of Trouwdag nemen veel tijd in beslag. Wij helpen jullie graag om deze speciale dag perfect te laten verlopen. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan:


Wedding Plannen: de complete organisatie en planning van Bruiloft of Trouwdag. We geven creatieve ideeën, gaan op zoek naar de beste leveranciers, onderhouden alle contacten met derden, maken een planning en draaiboek, bewaken het budget en zorgen bovenal dat jullie genieten van deze bijzondere dag.


Ceremoniemeester: hebben jullie geen geschikte ceremoniemeester gevonden of willen jullie niemand van de gasten 'belasten' met deze pittige taak? Schakel dan ons in, wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. 


Trouwadvies: lopen jullie vast op een bepaald punt of weten jullie niet waar te beginnen met organiseren? Vraag ons dan om advies, wij bieden tips en oplossing voor alle valkuilen.

Gedenkdag

Vroeg of laat moeten wij helaas allemaal afscheid nemen van dierbaren. Een moeilijke tijd waarbij extra hulp vaak gewenst is, want waar ga je heen bij hele specifieke of uitgesproken wensen als een onconventionele locatie of juist een vrolijke herdenkingsdienst?

Wij zijn geen uitvaartverzorgers, maar wel van mening dat er een groeiende behoefte is aan het organiseren van speciale herdenkingsdagen en willen daar graag in voorzien.

Naast hulp op de dag van het afscheid, bieden wij ook de mogelijkheid om herdenkingen gedurende het hele jaar te organiseren. Bijeenkomsten van onschatbare waarde voor de verwerking van een enorm gemis, niet alleen voor het gezin, maar ook voor familie en vrienden, waar een traan en een lach elkaar afwisselen.

Met de juiste contacten, empathisch luisteren en oog voor detail, kunnen wij gezamenlijk een hele mooie en onvergetelijke en blijvende herinnering creëren.

Verjaardag

Voor jong en oud, zakelijk of privé, thuis of op locatie (in binnen- of buitenland), groots van aanpak of juist heel intiem. Wij kunnen alles bedenken, verzorgen en uitvoeren, de mogelijkheden zijn bijna oneindig...

 

Workshop

Bent u op zoek naar een freelance dutymanager of eventmanager? Dan bent u bij Buro Alles ook aan het juiste adres. Wij zijn oproepbaar voor alle voorstellingen, evenementen en congressen op iedere gewenste locatie door het hele land.

Met onze ervaring is uw opdracht in goede handen en kunt u deze met een gerust hart uitbesteden!

Housewarming

Een belangrijke mijlpaal in ieders leven, de aanschaf van een eigen woning. Voor de eerste keer of dit heugelijke moment al vaker meegemaakt? In ieder geval een mooie gelegenheid om iedereen, voor de verbouwing of juist na de verhuizing, uit te nodigen voor een openhuis met feestelijk tintje. Dit is tevens het moment bij uitstek om alle klussers en verhuizers te bedanken voor hun hulp, steun en toeverlaat.  

Jubileum

Een zilveren jubileum binnen uw organisatie, een koperen bruiloft of gedenkwaardige dag in het vooruitzicht die u niet zomaar voorbij wilt laten gaan? Wij helpen graag met het organiseren van deze blijde gebeurtenis! 

 

Overig

"Wij organiseren herinneringen" is onze slogan, maar een heel breed begrip. Dus staat uw speciale gelegenheid of wens niet op onze site vernoemd, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. 

.

Wie zijn wij?

Marijke van Ginkel

+31(0)6 13 970 998

levensgenieter, ik maak graag van de liefde mijn werk en mensen blij maken staat hoog in mijn vaandel, heb met succes studies gevolgd op het gebied van Management, Evenementen, Marketing en Wedding Planning. Mijn brede werkervaring ligt bij verschillende Artiesten Boekingskantoren, Podia en Theaters.

Marike Lenting

+31(0)6 50 522 074

mensenmens en onderneemster met passie voor organiseren, zag studeren meer als bijzaak en ontdekte dat sociale intelligentie, levenservaring en gezond verstand je ook een eind kunnen brengen. Mijn ruime werkervaring begon met het organiseren van evenementen en incentive reizen. Sinds 2003 ben ik vooral werkzaam voor de schermen bij diverse Nederlandse Theaters.

Na een hele plezierige samenwerking in Beatrix Theater Utrecht (onderdeel van Stage Entertainment / Joop van den Ende Theaterproducties) bleken wij een goede aanvulling op elkaar te zijn, waardoor het idee is ontstaan om samen Buro Alles te beginnen.